Ajankohtaista

Etusivu » Ajankohtaista

Vesannon yhtenäiskoulu ja lukio rakennetaan palvelemaan kaikkia kuntalaisia


13.07.2020

Vesannon kunnan historian tähän mennessä suurin hanke, Vesannon yhtenäiskoulu sekä lukio etenee ajallaan. Noin 200 oppilaalle opinahjon tarjoavan rakennuksen yhtenä tärkeänä ajatuksena on ollut tarjota oppilailleen puhdas ja turvallinen oppimisympäristö. ”Alun perin tarkoituksena oli peruskorjata vanha koulu, mutta isojen sisäilmaongelmien takia päädyimme rakentamaan kokonaan uuden koulun, ettei jäisi mitään riskejä. Materiaaliksi valikoitui hirsi, nimenomaan sen hengittävyyden ja terveellisyyden vuoksi.” kertoo Vesannon kunnan tekninen johtaja Juha Soininen.

 

”Yhtenäiskoulun ajatuksena on, että se palvelee kaikkia kuntalaisia, eikä sitä rakenneta vain koulun käyttöön. Sen vuoksi on tärkeää kuunnella loppukäyttäjien asiantuntemusta monipuolisesti.”

 
Tekninen johtaja Juha Soininen, Vesannon kunta

 

Soininen kertoo vuorovaikutuksen loppukäyttäjien kanssa olleen hankkeessa äärimmäisen tärkeää, etenkin hankkeen suuren koon vuoksi. Loppukäyttäjät on otettu vahvasti mukaan suunnitteluvaiheeseen, mukana on ollut nimetty rakennussuunnittelutoimikunta, jossa on edustajia kaikista osapuolista.

 

Hankesuunnitteluvaiheessa toteutettiin työpajoja, jossa kuntalaiset saivat ideoida sekä kertoa minkälaisia tarpeita heillä on yhtenäiskoulua kohtaan. Myös hankkeen pääsuunnittelija Janne Ijäs Arkkitehtipalvelusta kiittelee loppukäyttäjien positiivista suhtautumista yhtenäiskoulun ja lukion suunnitteluun “Käyttäjät ovat olleet ilahduttavan aktiivisesti ja positiivisessa hengessä mukana luomassa uutta, terveellistä ja toimivaa kouluympäristöä.”

 

”Yhtenäiskoulun ajatuksena on, että se palvelee kaikkia kuntalaisia, eikä sitä rakenneta vain koulun käyttöön. Ajatuksena on luoda kuntalaisille yhteinen olohuone, jossa järjestetään kunnan juhlia ja koulun tilat muuntuvat sujuvasti iltakäyttöön, esimerkiksi kansalaisopistolle. Sen vuoksi on tärkeää kuunnella loppukäyttäjien asiantuntemusta monipuolisesti.”, Soininen kertoo.

 

Etuna laadukas ja huolella toteutettu pohjatyö

 

Soininen itse toimii hankkeen vetäjänä tilaajan puolelta eli käytännössä hän varmistaa, että hanke kulkee eteenpäin sujuvasti. ”Suunnittelu on ollut erinomaisen hyvää ja yhteistyö suunnittelijoiden välillä on ollut avointa ja toimivaa. Mitään yllätyksiä ei ole vielä tullut ja luottavaisin mielin mennään eteenpäin, koska jos suunnittelutiimi on luotettava ja ammattitaitoinen, ongelmatkin on helpompi ratkaista.” hän kertoo.

 

 

Vesannon yhtenäiskoulun hankkeessa näkyy huolellinen valmistautuminen sekä ennakointi. “Riittävän väljä aikataulutus on mahdollistanut huolellisen suunnittelun yhdessä opetushenkilökunnan kanssa.” Janne Ijäs kertoo. Soininen kertookin, että hankkeen aikataulutus on suhteutettu siihen, että työn jälki ei kärsi kiirehtimisestä. ”Itse olen hankkeita vetänyt melkein 40 vuotta, niin kyllä tämä on yksi niistä parhaita. Hankkeessa on pohdittu huolella etukäteen asiat, eikä suunnittelua ja toteutusta ole pilattu kiireellä.”

 

Uuteen yhtenäiskouluun ja lukioon oppilaat pääsevät muuttamaan vuoden 2022 alussa.

 

Visualisoinnit Arkkitehtipalvelu


Takaisin

MEIDÄT TAVOITAT

etunimi.sukunimi(at)arkkitehtipalvelu.fi

 

Jyväskylä

 

Keskussairaalantie 2

40600 JYVÄSKYLÄ

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5500

Y-tunnus: 2254286-3

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-17

(asiakaspaikoitus piha-alueella)

 

Yhteystiedot ›

Lahti

 

Askonkatu 2

15100 Lahti

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5509

Toimisto avoinna: arkisin klo 7-16

 

Yhteystiedot ›

Kuopio

 

Puutarhakatu 9

70300 Kuopio

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5508

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

Helsinki

 

Malminkatu 16

00100 Helsinki

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5507

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

 

Tampere

 

Kelloportinkatu 1 E

33100 Tampere

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5513

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

Oulu

 

Kiilakiventie 1 (5. krs)

90250 OULU

 

Puhelin: +358 (0)44 755 0891

Toimisto avoinna: arkisin 8 – 16

 

Yhteystiedot ›

Tietosuojaseloste › 

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä