Ajankohtaista

Etusivu » Ajankohtaista

Tietomallikoordinaattori on tietomallinnetun hankkeen avainhenkilö


10.06.2020

Laadukkaasti toteutettu tietomallikoordinointi sujuvoittaa yhteistyötä rakennushankkeessa, tehostaa prosesseja ja helpottaa aikatauluissa pysymistä.    

 

Tietomallikoordinaattori toimii rakennushankkeessa avainhenkilönä. Koordinaattori huolehtii suunnitelmien yhteensopivuudesta ja ohjaa tietomallinnusprosessia läpi koko hankkeen ja varmistaa kaikkien vaatimusten täyttymisen. Eri suunnittelualojen suunnitelmat yhdistetään yhdeksi kokonaisuudeksi, yhdistelmämalliksi, jonka avulla ristiriidat ja rakennettavuuden ongelmakohdat havaitaan tehokkaasti ja oikea-aikaisesti. 

 

- Tietomallikoordinaattorin työ on samalla itsenäistä ja toisaalta tiimissä työskentelyä. Tässä tehtävässä tarvitaan tarkkuutta, järjestelmällisyyttä ja hyvää käsitystä erilaisten rakennushankkeiden kulusta. Yhdistelmämallia tarkastaessa on oleellista keskittyä kyseisen rakennusvaiheen merkittäviin kohtiin ja jättää muu vähemmälle huomiolletoteaa Arkkitehtipalvelun tietomallikoordinaattori Jonna Lehto. 

 

Arkkitehtipalvelun tietomallikoordinaattorit toimivat hankkeissa tiiviissä yhteistyössä suunnittelijoiden kanssa.

 

 - Hankkeen alussa tietomallikoordinaattori saa projektin tietomallinnussuunnitelman ja suunnittelualakohtaiset tietomalliohjeet rakennuttajalta, joista tehdään nostoja hankekohtaisiin tarpeisiin. Tietomallikoordinaattori voi olla mukana jo luomassa näitä asiakirjoja yhdessä rakennuttajan tai tilaajan kanssa. Kun tietomallinnusohjeistus on kunnossa, on kaikkien helpompi keskittyä vaativaan suunnittelutyöhönsä, Jonna kertoo.  

 

Hyvin suunniteltu ja toteutettu tietomallinnus hyödyntää hankkeen kaikki osapuolia  

 

Tietomallikoordinaattori huolehtii, että mallinnusprosessin tekniset yksityiskohdat huomioidaan ajoissa ja valvoo sovittujen tavoitteiden toteutumista. -Pyrimme tietomallikoordinaattoreina suunnittelijoita ohjaavaan ja rakennuttajaa tukevaan työskentelytapaan, lisäksi ennalta sovitut tietomallien tarkastuspisteet tsemppaavat erikoissuunnittelijoita saman vaiheiseen työskentelyyn, toteaa Jonna. 

 

Laadukkaasti toteutettu tietomallinnus ja sen koordinointi tehostaa suunnitteluprosessia ja toimii suunnitelmien laadunvarmistajana. Tietomallikoordinaattorin on hyvä olla hankkeessa mukana jo ihan sen alusta asti – Virheen hinta rakentamisen eri vaiheissa kasvaa hankkeen edetessä. Kun suunnitelmien yhteensovitus tehdään ajoissa, säästytään tuotanto- ja työmaavaiheen aikaisilta muutos- ja korjaustöiltä, Jonna kertoo. 

 

 

Pyrimme tietomallikoordinaattoreina suunnittelijoita ohjaavaan ja rakennuttajaa tukevaan työskentelytapaan, lisäksi ennalta sovitut tietomallien tarkastuspisteet tsemppaavat erikoissuunnittelijoita saman vaiheiseen työskentelyyn.

 

Jonna Lehto, tietomallikoordinaattori  

 

 

Käytännössä tietomallikoordinointi on kokonaisuuden hallinnointia. Koordinaattori tekee yhteistyötä hankkeen kaikkien toimijoiden kanssa, jotta kaikilla olisi ajankohtaisin tieto hankkeen vaiheesta ja prosessista saadaan samaan aikaan sekä laadukas, että tehokas.   

 

Ota yhteys asiantuntijoihimme ja lue lisää tietomallikoordinoinnin palveluistamme täältä 

 

 


Takaisin

MEIDÄT TAVOITAT

etunimi.sukunimi(at)arkkitehtipalvelu.fi

 

Jyväskylä

 

Keskussairaalantie 2

40600 JYVÄSKYLÄ

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5500

Y-tunnus: 2254286-3

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-17

(asiakaspaikoitus piha-alueella)

 

Yhteystiedot ›

Lahti

 

Askonkatu 2

15100 Lahti

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5509

Toimisto avoinna: arkisin klo 7-16

 

Yhteystiedot ›

Kuopio

 

Puutarhakatu 9

70300 Kuopio

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5508

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

Helsinki

 

Malminkatu 16

00100 Helsinki

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5507

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

 

Tampere

 

Kelloportinkatu 1 E

33100 Tampere

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5513

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

Oulu

 

Kiilakiventie 1 (5. krs)

90250 OULU

 

Puhelin: +358 (0)44 755 0891

Toimisto avoinna: arkisin 8 – 16

 

Yhteystiedot ›

Tietosuojaseloste › 

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä