Ajankohtaista

Etusivu » Ajankohtaista

Tietomallikoordinaattori apuna tietomallintamista hyödyntävissä rakennushankkeissa


22.01.2021

Tänä päivänä rakennushankkeiden suunnittelu toteutetaan enimmäkseen tietomallipohjaisesti. Samalla tietomallikoordinoinnista on tullut keskeistä hankkeen sujuvan läpiviennin mahdollistamiseksi. Mutta mitä tietomallikoordinointi oikeastaan tarkoittaa ja mitä hyötyjä siitä on? 

 

Rakennushankkeeseen kuuluu useita suunnitelmia, joiden yhteensovittaminen on hankkeen onnistumisen kannalta tärkeää. Tietomallien yhteensovittamisen voisi kuvitella kuuluvan pääsuunnittelijan vastuulle, mutta koska pääsuunnittelijan vastuualue on muutenkin erittäin laaja, on järkevintä antaa tietomallikoordinaattorin suorittaa tietomallien tekninen yhteensovitus. Tietomallikoordinaattori parantaa hankkeen osapuolten yhteistyötä, mahdollistaa suunnitelmien tehokkaan yhteensovittamisen ja valvoo sekä auttaa tavoitteisiin pääsemisessä. 

 

Miten Arkkitehtipalvelun tietomallikoordinaattori on avuksi?

 

1. Me toimimme päätoimisesti tietomallikoordinaattorina, emmekä tee sitä esimerkiksi suunnittelun ohessa. Siksi meillä on aikaa perehtyä hankkeen tietomallinnuksen vaatimuksiin ja tavoitteisiin syvemmällä tasolla, sekä erikoistua alan viimeisiin innovaatioihin. Olemmekin kehittäneet työkalujamme astetta pidemmälle, jolloin voimme tarkastella eri suunnittelumalleja tehokkaammin.

 

2. Kun hankkeeseen otetaan erikoistunut tietomallikoordinaattorimme mukaan, hankkeen suunnittelijoiden resurssi vapautuu heidän päätyöhönsä - eli itse suunnitteluun.

 

3. Tietomallikoordinaattoreillamme on vahva suunnittelutausta, jolloin he osaavat huomioida hankkeiden todelliset haasteet myös suunnittelijoiden näkökulmasta. Been there, done that!

 

4. Rahan ja ajan säästö: kun tietomallikoordinaattorimme löytää jo suunnitteluvaiheessa mahdolliset suunnitelmien ongelmat, säästytään aikatauluviiveiltä ja lisäkustannuksilta. Virheiden karsiminen jo suunnittelupöydällä myös helpottaa huomattavasti rakennusvaihetta. Tarjoamamme tietomallikoordinointi pitää sisällään tarvittavan määrän tarkastuspisteitä, joiden avulla tarkastelemme hankkeen teknisiä yksityiskohtia ja tavoitteita. 

 

Tietomallikoordinaattori vähentää siis tilaajan riskejä sekä taakkaa harteilta. Varmistamme, että tietomallit vastaavat sitä, mitä niiltä odotetaan, ja valvomme tavoitteiden täyttymistä. Lue lisää tietoa palvelustamme täältä: www.arkkitehtipalvelu.fi/palvelumme/tietomallikoordinointi/

 

Mihin tietomalleilla on potentiaalia?

 

Tietomallit ja niiden koordinointi tehostavat hankkeiden tiedonhallintaa ja yhteistoimintaa, jonka vuoksi niillä on tulevaisuudessa yhä tärkeämpi rooli. 

 

Tietomallit auttavat kohti vastuullisempaa rakentamista. Rakennuksen täsmällisempi mallintaminen hiilijalanjälkilaskentaa varten korostaa tietomallikoordinoinnin roolia, minkä avulla voidaan varmistaa tietomallien oikea ja vaaditunlainen tietosisältö.

 

Tietomallintava suunnittelu tulee käsittämään yksittäisten rakennusten lisäksi myös laajempia kokonaisuuksia. Esimerkiksi älykkäät, ja todellisuutta vastaavat kaupunkimallit auttavat hahmottamaan kokonaisuuksia sekä helpottavat suunnittelutyötä. 

 

Tuliko paljon asiaa? Heräsikö kysyttävää? 

Asiantuntijamme vastaavat mielellään kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin:

 

Jonna Lehto                                                                                

jonna.lehto@arkkitehtipalvelu.fi                                   

+358(0)50 401 4415                                                            

 

Elina Jylhä   

elina.jylha@arkkitehtipalvelu.fi

+358(0)44 755 0043

 


Takaisin

MEIDÄT TAVOITAT

etunimi.sukunimi(at)arkkitehtipalvelu.fi

 

Jyväskylä

 

Keskussairaalantie 2

40600 JYVÄSKYLÄ

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5500

Y-tunnus: 2254286-3

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-17

(asiakaspaikoitus piha-alueella)

 

Yhteystiedot ›

Lahti

 

Askonkatu 2

15100 Lahti

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5509

Toimisto avoinna: arkisin klo 7-16

 

Yhteystiedot ›

Kuopio

 

Puutarhakatu 9

70300 Kuopio

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5508

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

Helsinki

 

Malminkatu 16

00100 Helsinki

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5507

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

 

Tampere

 

Kelloportinkatu 1 E

33100 Tampere

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5513

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

Oulu

 

Kiilakiventie 1 (5. krs)

90250 OULU

 

Puhelin: +358 (0)44 755 0891

Toimisto avoinna: arkisin 8 – 16

 

Yhteystiedot ›

Tietosuojaseloste › 

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä