Ajankohtaista

Etusivu » Ajankohtaista

Suunnittelu onnistuu myös useamman kaupungin voimalla 


17.08.2020

Asuintalojen suunnitteluprosessi on aina omanlaisensa, toiset vaativat enemmän ponnisteluja, mutta toiset sujuvat alusta saakka ilman suurempia haasteita. Rakennusliike Laptin projektipäällikkö Elina Termosen mukaan Järvenpäähän rakenteilla olevat Asunto Oy Järvenpään Välskärinhovi sekä Välskärinkatu 31 ovat sujuneet jouhevasti ”Arkkitehti laati heti alkujaan hyvät suunnitelmat, niin päästiin jo lupavaiheesta lähtien sujuvasti etenemään.”, hän kertoo. 

 

Arkkitehtipalvelulla on laaja ja vahva kokemus asuintalojen suunnittelusta. Käytäntöön on tärkeää saada myös alan tuoreinta tietoa, jota alan uudet osaajat tuovat suunnitteluun. Välskärinhovin sekä Välskärinkatu 31:sen suunnittelusta on vastannut Helsingin toimiston nuori arkkitehti Niko Okkonen, joka nautti uusista haasteista asuintalojen suunnittelussa. ”Projekti on ollut erittäin opettavainen, mielestäni parhaiten oppii tekemisen kautta. Onneksi taustalla on ollut tukemassa kokenut pääsuunnittelija Kari Selonen sekä projektipäällikkö Elina, joka on ollut erittäin ymmärtäväinen ja suopea hankalissa tilanteissa ja antanut tämän lisäksi myös paljon suunnittelun vapautta arkkitehtuurisiin näkemyksiin.” hän kertoo. 

 

Arkkitehtipalvelu on Termoselle tuttu yhteistyökumppani ja hän on itse päässyt työskentelemään useamman eri paikkakunnan Arkkitehtipalvelulaisen kanssa. Hänen mukaansa työ on ollut jouhevaa riippumatta siitä, sijaitseeko suunnittelija eri paikkakunnalla kuin muu suunnitteluporukka. ”Sillä ei ole vaikutusta mistä suunnittelija tulee, suunnittelukokouksia on noin kerran kuukaudessa ja muuten asiat hoituvat teknologian välityksellä, niin silloin ei ole kaupungilla merkitystä.” hän kertoo. Termosen mielestä muutenkin poikkeusajan etäkokoukset ovat toimineet hyvin ja hän uskoo, että poikkeusajasta varmasti jää elämään joitakin toimintatapoja. ”Helpottaahan se sitä, ettei siirtymiseen mene aikaa ja näin työskentely on tehokasta”, hän pohjustaa. 

 

Suunniteltu erilaisuutta kunnioittaen 

 

Sijainniltaan alle kahden kilometrin päässä Järvenpään keskustasta sijaitseva Välskärinkadun asuinkorttelin kaavan ideana on ollut polveileva rakennusketju, joka muodostaa alueelle mielenkiintoisia näkymiä sekä piha-alueita. Huoneistojen etuna ovat laadukkaat asuntopohjat, jotka luovat asukkailleen asumisen mukavuutta. Myös joka huoneistosta löytyvät lasitetut parvekkeet antavat asukkailleen mahdollisuuden omalle aurinkokeitaalle. 

 

 

Alueen suunnittelussa on huomioitu asukkaiden erilaiset tarpeet. Välskärinkadun kodit tarjoavat sinulle halutessasi oman rauhallisen piilopirtin, mutta asukkaiden käytössä olevat pienviljelypalstat sekä grillikatos tekevät myös yhteisöllisyydestä luontevaa sekä helppoa. 

 

”Välskärinkadun päärakennukset ja piharakennukset ovat sijoitettu yhteisen pihan ympärille muodostaen näin alueelle sylin suojaamaan melulta ja katseilta. Rakennuksen yhteistiloihin kuuluu saunaosasto, josta on suorayhteys pihan vilvoitteluterassille.” Okkonen kertoo. 

 

Välskärinkadulla esimerkiksi betonipintaisiin julkisivuihin on tehty uria häivyttämään elementtien välisiä saumoja. Nämä poimuilevat urat sekä vuorotteleva rytmi ikkunoissa ja parvekkeissa rikkovat monotoonisuutta ja saavat rakennuksen tuntumaan pienimittakaavaisemmalta. 

 

 

Niko Okkonen, arkkitehti  

Arkkitehtipalvelu  

 

Vaikka asuintalot voivat näyttäytyä vain asuntoina, on suunnittelun taustalla aina pidempi ideointiprosessi laadukkaista ja toimivista ratkaisuista. ”Välskärinkadulla esimerkiksi betonipintaisiin julkisivuihin on tehty uria häivyttämään elementtien välisiä saumoja. Nämä poimuilevat urat sekä vuorotteleva rytmi ikkunoissa ja parvekkeissa rikkovat monotoonisuutta ja saavat rakennuksen tuntumaan pienimittakaavaisemmalta. Asumisen mukavuutta lisäävät ikkunoihin asennetut mobiiliverkon kuuluvuutta parantavat antennit sekä sumennetut parvekelasit, jotka tuovat hajavaloa myös sisätiloihin yksityisyyden suojasta puhumattakaan.” avaa Okkonen suunnittelun taustoja. 

 


Takaisin

MEIDÄT TAVOITAT

etunimi.sukunimi(at)arkkitehtipalvelu.fi

 

Jyväskylä

 

Keskussairaalantie 2

40600 JYVÄSKYLÄ

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5500

Y-tunnus: 2254286-3

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-17

(asiakaspaikoitus piha-alueella)

 

Yhteystiedot ›

Lahti

 

Askonkatu 2

15100 Lahti

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5509

Toimisto avoinna: arkisin klo 7-16

 

Yhteystiedot ›

Kuopio

 

Puutarhakatu 9

70300 Kuopio

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5508

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

Helsinki

 

Malminkatu 16

00100 Helsinki

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5507

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

 

Tampere

 

Kelloportinkatu 1 E

33100 Tampere

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5513

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

Oulu

 

Kiilakiventie 1 (5. krs)

90250 OULU

 

Puhelin: +358 (0)44 755 0891

Toimisto avoinna: arkisin 8 – 16

 

Yhteystiedot ›

Tietosuojaseloste › 

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä