Ajankohtaista

Etusivu » Ajankohtaista

Helsingin Kannelmäen Sävelkortteli rakentuu vahvalla yhteistyöllä


26.05.2020

Helsingin Kannelmäkeen, keskeiselle paikalle vanhan ostoskeskuksen tilalle rakentuu Sävelkortteli, joka huokuu rauhallista yhteisöllisyyttä. Alueella rakennetaan kolmivaiheisesti, ensimmäisessä vaiheessa vuonna 2019 ovat valmistuneet kaksi kerrostaloa sekä liiketila ja parhaillaan käynnissä olevassa toisessa vaiheessa rakennetaan neljää asuinkerrostaloa: Rytmiä, Melodiaa, Tempoa sekä Tahtia. Näiden rakentamisen on tarkoitus käynnistyä tämän vuoden aikana.

 

Sävelkorttelin kokoinen hanke vaatii suunnitelmallisuutta, mutta myös sujuvaa yhteistyökykyä. ”Yhteistyön merkitys on todella suuri, kun tehdään isoa aluetta ja kun pyritään koko ajan miettimään alueen ja rakennusten kannalta hyviä ja toimivia ratkaisuja.” kertoo Sävelkorttelin suunnittelupäällikkö Päivi Kellokoski Pohjola Rakennus Oy Suomesta. Arkkitehtipalvelu toteuttaa Sävelkorttelin toisen vaiheen arkkitehtisuunnittelun ja pääsuunnittelijana toimii Helsingin toimiston Sari Samuli. - Jokaisella talolla sekä pysäköintihallilla on omat projektiarkkitehdit ja Sari on kyllä hyvin pitänyt kasassa sitä kokonaisuutta,  Kellokoski kertoo.

 

Erityisen onnistuneena Kellokoski pitää sitä, että vaikka hankkeessa on matkan varrella tullut muutoksia ja esimerkiksi parkkihallia on jouduttu muuntelemaan useaan otteeseen, on kuitenkin pystytty hyödyntämään jo tehtyjä pohjatöitä, mikä kuvastaa työryhmän halua toteuttaa toimivia ja tehokkaita ratkaisuja. - Suunnitteluporukka on rauhallinen ja osaava. Olisi hienoa, jos samalla suunnitteluporukalla voisi tehdä jatkossakin töitä, Päivi kertoo.

 

 

 

Yhteistyön merkitys on todella suuri, kun tehdään isoa aluetta ja kun pyritään koko ajan miettimään alueen ja rakennusten kannalta hyviä ja toimivia ratkaisuja

Suunnittelupäällikkö Päivi Kellokoski, Pohjola Rakennus  

 

 

Suunnittelu toteutuu käyttäjät edellä

 

Sävelkortteli rakentuu aivan palveluiden äärelle ja asukkaiden lähipalvelut löytyvät omasta korttelista. Asukkaiden arkea helpottavat monenlaiset ratkaisut, kuten parkkihalli, joka sijoitetaan pääasiassa pihakannen alle, jolloin piha-alue säilyy viihtyisänä sekä turvallisena. Sävelkorttelin suunnittelussa on korostettu alueen yhteisöllisyyttä, jota tukee esimerkiksi alueelle rakennettava yhteinen kerhotila sekä talojen keskiönä toimiva yhteinen aukio.

 

Suunnittelu ja rakentaminen ovat Kellokosken mukaan sujuneet pääsääntöisesti hyvin, mutta yksi poikkeava kokemus hankkeesta on jäänyt mieleen. ”Alueen tieltä puretulla ostarilla on ollut aikoinaan taideteos, suihkulähde, missä on kaksi vähän kookkaampaa kiveä. Se halutaan tuoda nyt alueella sijaitsevalle aukiolle takaisin, mikä on teettänyt töitä taideteoksen metsästämisestä oikeanlaisen suihkulähteensuuttimen löytämiseen. Näitä ei kyllä ihan joka hankkeessa tule vastaan.” Kellokoski nauraa.

 

 

 


Takaisin

MEIDÄT TAVOITAT

etunimi.sukunimi(at)arkkitehtipalvelu.fi

 

Jyväskylä

 

Keskussairaalantie 2

40600 JYVÄSKYLÄ

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5500

Y-tunnus: 2254286-3

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-17

(asiakaspaikoitus piha-alueella)

 

Yhteystiedot ›

Lahti

 

Askonkatu 2

15100 Lahti

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5509

Toimisto avoinna: arkisin klo 7-16

 

Yhteystiedot ›

Kuopio

 

Puutarhakatu 9

70300 Kuopio

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5508

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

Helsinki

 

Malminkatu 16

00100 Helsinki

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5507

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

 

Tampere

 

Kelloportinkatu 1 E

33100 Tampere

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5513

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

Oulu

 

Kiilakiventie 1 (5. krs)

90250 OULU

 

Puhelin: +358 (0)44 755 0891

Toimisto avoinna: arkisin 8 – 16

 

Yhteystiedot ›

Tietosuojaseloste › 

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä