Ajankohtaista

Etusivu » Ajankohtaista

Avaimet käteen -sisustussuunnittelupalvelu räätälöi sisustushankkeen yhteen pakettiin


21.04.2021

Miltä kuulostaisi sisustusprojektin täydellinen vastuunsiirto ammattilaiselle? Avaimet käteen -sisustussuunnittelupalvelu huolehtii sisustushankkeen läpiviennistä asiakkaan puolesta, mutta pitää asiakkaan työn keskiössä läpi prosessin. Nyt kerromme, milloin ja miksi asiakkaan käteen kannattaa antaa avaimet tehtävälistan sijaan.

 

Sisustushankkeet eivät ole läpihuutojuttu. Monivaiheiset hankkeet vaativat moninaista osaamista aina sisustussuunnittelusta materiaalituntemukseen ja kilpailutusosaamisesta projektinhallintaan. Aktiivinen prosessi sitookin paljon resursseja. Yhteistyöllä ja ammattitaidolla voidaan säästää pitkä penni ja moni harmaa hius.

 

Saimme kahdelta asiakkaaltamme, Varttuneiden asumisoikeusyhdistys Jasolta ja Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö Koasilta toiveen kokonaisvaltaisesta, avaimet käteen -sisustussuunnittelupalvelusta. Asiakkaiden tarpeesta syntyi uusi palvelumuoto, joka vastaa asiakkaan tarpeisiin kokonaisvaltaisesti.

 Laajan sisustushankkeen suunnittelu jättää tilaa yllätyksille

 

Avaimet käteen -sisustuspalvelun kohteena oli opiskelijoiden ja senioreiden monisukupolvikortteli Jyväskylän Kankaan alueella. Saimme tehtäväksemme vastata kohteen sisustamisesta aina suunnittelusta kalusteiden kilpailutukseen ja käyttöönottoon asti.

 

Käyttäjäryhmät toivat projektiin omat tarpeensa ja toiveensa, joiden yhteensovittamisesta Arkkitehtipalvelu vastasi.

 

–   Koasin tilojen sisustusta lähdettiin rakentamaan jo hyvissä ajoin arkkitehtisuunnittelun rinnalla. Moodboardien kautta löydettiin yhteinen näkemys tavoitteesta. Oleskelutilan sisustus rakentui vihreän ja beigen yhdistelmästä, jota kullan sävy rytmittää yksityiskohdissa. Tilojen tuli soveltua opiskeluun ja oleskeluun. Irtokalusteissa etenkin tuoleilta toivottiin hyvää ergonomiaa, kuvailee sisustusarkkitehtimme Laura Saarela.

 

Jaso toivoi ergonomisuuden lisäksi muunneltavuutta:

 

– Jason sisustukselta toivottiin irtokalusteiden osalta ensisijaisesti muunneltavuutta ja ergonomisuutta. Kalusteiden tuli toimia niin talon yhteisissä jumppa- tai lauluhetkissä, ja taipua synttärikahveista jouluillallisiin, kertoo sisustusarkkitehti Hanne-Maria Hautala.

 

Kuten mikä tahansa suunnitteluprosessi, työ käynnistyi lähtötietojen selvittämisellä. Asiakkaan toiveet ja tarpeet ovat aina suunnittelutyön keskiössä, mutta Avaimet käteen -palvelussa valmistelutyö korostuu.

 

– Alun valmistelutyö Excel-taulukoineen ja aikatauluineen sujuvoittaa projektin käytännön vaihetta. Esimerkiksi tavarantoimitusten paikkansapitävyys on helppo tarkistaa omien listausten avulla. Tärkeintä on taata kyky reagoida muutoksiin, huolehtia aikataulussa pysymisestä sekä olla aktiivinen yhteydenpidossa ja selvitystyössä, Hautala summaa.

 

 

 

Selkeä työnjako on ketterä työnjako

 

Avaimet käteen -sisustussuunnittelu on joustava työmalli, jossa työnjako voidaan määritellä asiakkaan kanssa. Asiakas voi esimerkiksi haluta vastata itse kalusteiden kilpailutuksesta tai hän saattaa toivoa ammattilaisen näkemystä ja kokemusta juuri siihen.

 

Toimintamalli mahdollistaa kuitenkin myös asiakkaan täyden vapautuksen kaikista projektin vaiheista:

 

– Vastuun jakamisessa piilee Avaimet käteen -toimintamallin vahvuus. Asiakkaan tarvitsee halutessaan tehdä vain tilaus työstä Arkkitehtipalvelun hoitaessa loput. Tärkeää onnistumisen kannalta on kuitenkin myös tiivis viestintä asiakkaan kanssa, Saarela summaa.

 

Kun projektikokonaisuuden kaikki langat ovat yksissä käsissä, on myös yllättäviin tarpeisiin vastaaminen helpompaa:

 

– Projektin aikana saimme asiakkaalta toiveen myös markkinointimateriaalin suunnittelusta ja toteutuksesta. Kokosimme kohteesta laadukkaat ja havainnollistavat materiaalit, jotka tukivat kohteen markkinointia, Saarela jatkaa. 

 

 

Varmuutta ja huolettomuutta tiimityöllä

 

Palveluntoimittaja-tiimin kesken jaettu työ tekee projektista entistä ketterämmän. Laajan kokonaisuuden hallinnassa tiimipelaaminen on valttia ja tuo asiakkaalle varmuutta siitä, että asiat hoituvat oikein ja ajallaan. 

 

Avaimet käteen -sisustuspalvelun tehtävä on helpottaa asiakkaan omaa taakkaa. Palvelu voi auttaa asiakasta esimerkiksi hetkinä, kun arjen muut asiat vievät huomion. Kapulan kantajan vaihtuessa putoaa asiakkaan harteilta iso lasti:

 

– Oli hienoa, että joku hoiti projektin kokonaisuutena. Pystyimme luottamaan siihen, että meillä on homma hanskassa. Kaikki sujui hyvin, kertoo Koasiin kiinteistöpäällikkö Satu Varstala.

 

 

Kokonaisvaltaista huolenpitoa sisustussuunnittelulla. Lue lisää palvelustamme täällä ja ota yhteyttä!

 

 

 

Laura Saarela
laura.saarela@arkkitehtipalvelu.fi
044 705 6404

 


Takaisin

MEIDÄT TAVOITAT

etunimi.sukunimi(at)arkkitehtipalvelu.fi

 

Jyväskylä

 

Keskussairaalantie 2

40600 JYVÄSKYLÄ

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5500

Y-tunnus: 2254286-3

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-17

(asiakaspaikoitus piha-alueella)

 

Yhteystiedot ›

Lahti

 

Askonkatu 2

15100 Lahti

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5509

Toimisto avoinna: arkisin klo 7-16

 

Yhteystiedot ›

Kuopio

 

Puutarhakatu 9

70300 Kuopio

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5508

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

Helsinki

 

Malminkatu 16

00100 Helsinki

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5507

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

 

Tampere

 

Kelloportinkatu 1 E

33100 Tampere

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5513

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

Oulu

 

Kiilakiventie 1 (5. krs)

90250 OULU

 

Puhelin: +358 (0)44 755 0891

Toimisto avoinna: arkisin 8 – 16

 

Yhteystiedot ›

Tietosuojaseloste › 

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä