Ajankohtaista

Etusivu » Ajankohtaista

Arkkitehtipalvelu suunnittelee kahta koulukohdetta Nokialle


28.10.2020

Arkkitehtipalvelun ja rakennusliike Laptin laatimat kilpailuehdotukset voittivat Nokian Myllyhaan alakoulun ja Emäkosken yläkoulun KVR-urakkakilpailut keväällä 2020. Tästä lähtien arkkitehtipalvelun koulusuunnittelutiimit ovat työskennelleet tiiviisti kohteiden suunnittelutyössä. Koulujen rakennustyö on nyt runkovaiheessa ja arvioitu valmistuminen vuoden 2021 aikana.

 

Korkeatasoinen arkkitehtuuri ja kustannustehokkaat ratkaisut saatiin kilpailuehdotuksiin laadukkaalla yhteistyöllä Laptin kanssa, toteaa pääsuunnittelija Tuula Tuononen.

 

”Nokian koulut ovat merkittäviä hankkeita Laptille ja olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsemme pääurakoitsijoina toteuttamaan koulut noin tuhannelle oppilaalle yhteistyössä Nokian kaupungin kanssa. Koulujen suunnittelussa ja tarjousten laadinnassa onnistuttiin vastaamaan tilaajan tarpeisiin, mikä näkyi erinomaisena pisteytyksenä laatupainotteisessa tarjouskilpailussa. Suunnittelu vastaa tämän päivän ja tulevaisuuden opetussuunnitelman vaatimuksia. Kiitos tästä kuuluu innostuneelle ja ammattitaitoiselle suunnitteluryhmälle” – Arttu Similä, projektipäällikkö, Lapti.  

 

Emäkosken koulu

 

Emäkosken koulu – muuntuva ja yhteisöllinen

 

Emäkosken koulun arkkitehtuuri on kutsuvaa ja lämminhenkistä. ”Koulun lämmin, puinen, ikonisesti muotoiltu ja helposti tunnistettava sisäänkäynti tervehtii koululle tulijaa. Suuri koulurakennus on jaettu inhimillisen kokoisiin lohkoihin, joilla jokaisella on omat kestävät ja kauniit materiaalit: Tiili muistuttaa Nokian teollisesta historiasta. Puinen lohko taas kertoo kasvusta ja uuden syntymisestä, vaalea kivi edustaa harmoniaa, rytmiä ja klassista sivistystä. Rakennuksen materiaalit ja värit on sovitettu alueen muuhun rakennuskantaan.” kuvailee arkkitehti Tero Wéman kilpailuvaiheessa muodostettua ideaa.

 

”Koulun keskellä sijaitsee tilava ja monikäyttöinen sydänosa, joka luo paikan spontaaneille kohtaamisille. Sydänosasta nousevat opin portaat palvelevat tarvittaessa myös istuimina.  Oppimisympäristöt on suunniteltu huolellisesti vastaamaan käyttäjien ajatusta hyvästä koulusta. Yhteisöllisyys on yhdessä tekemistä, osallisuuden kokemista ja yhdessä viihtymistä” jatkaa Wéman koulun sisätiloista ja toiminnallisuudesta.

 

Myllyhaan koulu - Kasvun koti

 

Myllyhaan koulussa lapsi kasvaa turvallisessa ympäristössä. Koulussa, jossa arki sujuu. Koulussa, jossa lapsella on tilaa ihmetellä.

 

”Rakennus muodostuu kolmesta siivestä, joiden risteyskohdassa on koulun toiminnallinen ydin - sydänosa. Rakennuksessa sisä- ja ulkotilat limittyvät arkeen luontevasti: koulun sykkivä sydänosa jatkuu ulkoterassiksi ja edelleen monipuoliseksi piha-alueeksi pyllymäkineen kaikkineen.  Koulun päädyissä ovat sisäänkäynnit oppisoluihin ryyditettyinä omilla tunnisteväreillään. Tiloiltaan samantyyppiset, tutut oppimissolut lisäävät alakoululaisen turvallisuuden tunnetta. Solujen kotiluokat, oppitorit ja pienryhmätilat mahdollistavat monipuoliset oppimishetket.”, kertoo kohteen pääsuunnittelija arkkitehti Tuula Tuononen.

 

Tiloiltaan samantyyppiset, tutut oppimissolut lisäävät alakoululaisen turvallisuuden tunnetta. Solujen kotiluokat, oppitorit ja pienryhmätilat mahdollistavat monipuoliset oppimishetket.

 

Tuula Tuononen, pääsuunnittelija  

Arkkitehtipalvelu  

 

Samoin kuin Emäkosken koulussa, materiaalivalinnat ovat kestäviä ja ne pohjautuvat vankasti myös paikallishistoriaan. Punatiili on samalla muistuma entisestä koulurakennuksesta ja on näin osa historiallista jatkumoa. Luontoteema näkyy mm. sisätilojen akustisissa printtipaneeleissa ja konkreettisesti kosketeltavissa vaaleissa puupinnoissa.

 

Myllyhaan koulu 

 

Näistä kohteista saatte lukea lisää verkkosivuiltamme lähiaikoina!

 


Takaisin

MEIDÄT TAVOITAT

etunimi.sukunimi(at)arkkitehtipalvelu.fi

 

Jyväskylä

 

Keskussairaalantie 2

40600 JYVÄSKYLÄ

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5500

Y-tunnus: 2254286-3

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-17

(asiakaspaikoitus piha-alueella)

 

Yhteystiedot ›

Lahti

 

Askonkatu 2

15100 Lahti

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5509

Toimisto avoinna: arkisin klo 7-16

 

Yhteystiedot ›

Kuopio

 

Puutarhakatu 9

70300 Kuopio

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5508

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

Helsinki

 

Malminkatu 16

00100 Helsinki

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5507

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

 

Tampere

 

Kelloportinkatu 1 E

33100 Tampere

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5513

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

Oulu

 

Kiilakiventie 1 (5. krs)

90250 OULU

 

Puhelin: +358 (0)44 755 0891

Toimisto avoinna: arkisin 8 – 16

 

Yhteystiedot ›

Tietosuojaseloste › 

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä