Ajankohtaista

Etusivu » Ajankohtaista

Arkkitehtipalvelu on vahvasti mukana Suomen asuntopolitiikan kehittämisessä


07.08.2020

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA on ympäristöministeriön alainen yksikkö, joka vastaa keskeisesti valtion asuntopolitiikan toimeenpanosta. ARA muun muassa myöntää asumiseen sekä rakentamiseen liittyviä avustuksia, tukia ja takauksia sekä ohjaa ja valvoo ARA-asuntokannan käyttöä. Lisäksi ARA on mukana asumisen kehittämiseen sekä asuntomarkkinoiden asiantuntijuuteen liittyvissä hankkeissa ja tuottaa alan tietopalvelua.

 

Arkkitehtipalvelulla on vahva kokemus ja osaaminen monipuolisista ARA-hankkeista. ”Meiltä löytyy erittäin paljon kokemusta muun muassa erityisryhmien asumiskohteista, asumisoikeushankkeista ja lyhyen, että pitkän korkotuen vuokratalohankkeista” vuodesta 1996 ARA-hankkeita suunnitellut Arkkitehtipalvelun strategiajohtaja Tommi Luukkonen kertoo. Tällä hetkellä Arkkitehtipalvelun hankkeista jopa 30–40 % on ARA-tuotantoa, mikä tarkoittaa jo tuhansia ARA-asuntoja vuodessa.

 

Suunnittelutyön lisäksi Arkkitehtipalvelu on vahvasti osallistuva kumppani ARA-tuotannossa. ”ARA-hankkeiden suunnittelutyön lisäksi olemme vahvasti mukana kehittämässä Suomen asuntopolitiikkaa ja uusia malleja tälle sektorille sekä sisällön, että rakennustekniikan kautta. Meidän roolimme on hyvin monipuolinen.” Luukkonen kertoo.

 

"Yleisellä tasolla tänä vuonna pandemia ja siitä noussut taloudellinen epävarmuus on jo nostanut ARA-hankkeiden suosiota merkittävästi. Hallitus myös myönsi lisäbudjetin ARAlle, mikä kertoo suuresta tarpeesta sekä kasvusta."

 

Tommi Luukkonen 

Arkkitehtipalvelun strategiajohtaja 

 

Tulevina vuosina ARAn hankkeiden odotetaan kasvavan. ”Yleisellä tasolla tänä vuonna pandemia ja siitä noussut taloudellinen epävarmuus on jo nostanut ARA-hankkeiden suosiota merkittävästi. Hallitus myös myönsi lisäbudjetin ARAlle, mikä kertoo suuresta tarpeesta sekä kasvusta.” Luukkonen avaa.

  

Välimuotoinen asuminen antaa mahdollisuuden ikääntyä kotona

 

Yksi konseptoitu malli, jota Arkkitehtipalvelu on myös vahvasti ollut mukana kehittämässä, on välimuotoinen asuminen. ”Välimuotoinen asuminen tarkoittaa ikääntyvien asumista, joka on tavallisen senioriasunnon ja hoivakodin välissä. Välimuotoisen asumisen idea on se, että ikääntyvä voi asua omassa kodissa mahdollisimman pitkään ja jos toimintakyky muuttuu, kartoitetaan palveluntarve ja arvioidaan esimerkiksi kotihoidon tarve yksilöllisesti.” kertoo Luukkonen.

 

Välimuotoisen asumisen määrä tulee tulevaisuudessa kasvamaan, sillä se tullaan kirjaamaan uudistuvaan vanhustenhuoltolakiin. ”Välimuotoisessa asumisessa on se hyvä puoli, että niitä syntyy myös pienimmille paikkakunnille, koska tarvetta on. Pelkkää hoiva-asumista helposti keskitetään vain kasvukeskuksiin.” Luukkonen huomauttaa.

 

Välimuotoisen asumisen hankkeita Arkkitehtipalvelu on päässyt suunnittelmaan myös useampia. Yksi tällaisista hankkeista on Kouvolan asuntomessuille 2019 suunniteltu Kouvolan Virkkulankylä, johon rakennettiin 32 ARA-rahoitteista esteetöntä kotia yli 55 vuotta täyttäneille. Virkkulankylä on yhteisöllisen ja virikkeellisen elämän kylämäinen kokonaisuus, jonka asunnot suunniteltiin soveltuvaksi sekä itsenäiseen että erilaisilla palveluilla tuettuun asumiseen.

 

 

Virkkulankylä valmistui Kouvolan asuntomessuille 2019. Virkkulankylässä on kaikenkaikkiaan 32 ARA-rahoitteista esteetöntä kotia yli 55 vuotta täyttäneille.   

 


Takaisin

MEIDÄT TAVOITAT

etunimi.sukunimi(at)arkkitehtipalvelu.fi

 

Jyväskylä

 

Keskussairaalantie 2

40600 JYVÄSKYLÄ

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5500

Y-tunnus: 2254286-3

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-17

(asiakaspaikoitus piha-alueella)

 

Yhteystiedot ›

Lahti

 

Askonkatu 2

15100 Lahti

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5509

Toimisto avoinna: arkisin klo 7-16

 

Yhteystiedot ›

Kuopio

 

Puutarhakatu 9

70300 Kuopio

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5508

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

Helsinki

 

Malminkatu 16

00100 Helsinki

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5507

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

 

Tampere

 

Kelloportinkatu 1 E

33100 Tampere

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5513

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

Oulu

 

Kiilakiventie 1 (5. krs)

90250 OULU

 

Puhelin: +358 (0)44 755 0891

Toimisto avoinna: arkisin 8 – 16

 

Yhteystiedot ›

Tietosuojaseloste › 

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä