Ajankohtaista

Etusivu » Ajankohtaista

Arkkitehtipalvelu, Skanska Talonrakennus ja Caverion Suomi voittivat Lahden Renkomäen monitoimitalon elinkaarihankkeen tarjouskilpailun!


04.11.2020

Lahden Renkomäen monitoimitalo muodostaa paikan kohtaamisille ja yhdessä tekemiselle. Talo tulee kokoamaan kattonsa alle Renkomäen ja Ali-Juhakkalan koulut, esiopetuksen sekä Renkomäen kirjaston tilat. Rakennuksen kokonaispinta-ala on n. 8000 neliötä ja oppilaita koulussa tulee olemaan noin 560.

 

”Varsinaista tarjousvaihetta edeltävä neuvotteluvaihe tarjousryhmän ja Lahden kaupungin edustajien välillä muodosti vahvan perustan yhdessä tekemisen kulttuurille, innovaatioiden syntymiselle ja toteutusvaiheen jatkotyöskentelylle. Prosessin aikana syntyi visio kyläkoulusta, jonka rakennuspalikat muodostavat maisemaan koulukylän. Monitoimitalosta muodostuu rauhallinen, turvallinen ja lapsilähtöinen paikka kohtaamiselle ja yhdessä tekemiselle. Kirjasto tulee olemaan kaikkien renkomäkeläisten yhteinen olohuone.”, kertoo suunnitteluratkaisun taustoista pääsuunnittelija, Tero Wéman.

 

 

Laadukas yhteistyö tuottaa kestäviä ratkaisuja

 

Arkkitehtipalvelun suunnittelijat toimivat kilpailuehdotusta laatiessaan tiiviissä yhteistyössä Skanskan ja Caverion Suomen suunnittelutiimin sekä pedagogisen asiantuntijan kanssa.

 

”Renkomäen monitoimitalo on merkittävä hanke meille ja pääsemme sitä nyt toteuttamaan yhteistyössä Lahden kaupungin kanssa.  Neuvotteluvaiheessa tilaajan kanssa syntynyt hyvä yhteistyö, tilaajalle tärkeiden asioiden tunnistaminen, ratkaisukeskeisyys ja kuunteleva ote näkyi erinomaisena palautteena laatuarvioinnissa, jossa suunnitteluryhmällä ja luodulla suunnitteluratkaisulla on hyvin keskeinen rooli”, toteaa Jukka-Pekka Päivinen, suunnittelujohtaja, Skanska.

 

”Molemminpuolinen luottamus näkyy laadukkaana yhteistyönä ja suunnittelun lopputuloksena. Pedagoginen asiantuntija toi vahvan käyttäjälähtöisen näkökulman haastamalla, arvioimalla ja käymällä aktiivista dialogia muun suunnitteluryhmän kanssa. Lopputuloksena on pedagogisesti laadukkaita, tämän päivän ja tulevaisuuden tarpeisiin vastaavia ja elinkaaressa kestäviä oppimisympäristö - ja tilaratkaisuja.”, kertoo Pasi Widgren, projektiarkkitehti.  

 

 

Arkkitehtonisesti uusi koulu on helposti lähestyttävä, lämminhenkinen ja kasvaa käyttäjiensä mukana. Kokonaisuus istuu luontevasti osaksi olemassa olevaa rakennuskantaa ja Renkomäen harjumaisemaa. Rakennus muodostuu viidestä rakennuspalikasta, joiden väliin sijoittuu koulun polveileva sydänosa. Rakennuksen monimuotoista, kylämäistä rytmiä on korostettu kattomuotojen avulla. Rakennuksen julkisivut sopeutuvat ympäristöön mittakaavan sekä materiaalivalintojen, puun ja rappauksen käytön avulla. Puu on materiaalina vahvasti läsnä myös sisätiloissa. Tilaratkaisut mahdollistavat siirtymän perinteisistä kotiluokkatiloista kohti joustavaa ja muunneltavaa oppimaisemaa, joka mahdollistaa mm. yhteisopettajuusmallin toteuttamisen.

 

Arkkitehtipalvelulla on laaja ja monipuolinen kokemus julkisten tilojen ja erityisesti oppimisympäristöjen suunnittelusta. Koulusuunnittelutiimimme on voittanut tänä vuonna useita koulukilpailuja, joista tuoreimpana Lahden Renkomäen kilpailu. Merkittäviä kouluhankkeita on parhaillaan menossa mm. Juukassa, Laukaassa, Muuramessa, Nokialla, Vesannolla ja Kuopiossa. 

 


Takaisin

MEIDÄT TAVOITAT

etunimi.sukunimi(at)arkkitehtipalvelu.fi

 

Jyväskylä

 

Keskussairaalantie 2

40600 JYVÄSKYLÄ

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5500

Y-tunnus: 2254286-3

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-17

(asiakaspaikoitus piha-alueella)

 

Yhteystiedot ›

Lahti

 

Askonkatu 2

15100 Lahti

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5509

Toimisto avoinna: arkisin klo 7-16

 

Yhteystiedot ›

Kuopio

 

Puutarhakatu 9

70300 Kuopio

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5508

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

Helsinki

 

Malminkatu 16

00100 Helsinki

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5507

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

 

Tampere

 

Kelloportinkatu 1 E

33100 Tampere

 

Puhelin: +358 (0)44 755 5513

Toimisto avoinna: arkisin klo 8-16

 

Yhteystiedot ›

Oulu

 

Kiilakiventie 1 (5. krs)

90250 OULU

 

Puhelin: +358 (0)44 755 0891

Toimisto avoinna: arkisin 8 – 16

 

Yhteystiedot ›

Tietosuojaseloste › 

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä