Arkkitehtipalvelu voittamassa Hämeenlinnan linja-autoasemakorttelin suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailua

Arkkitehtipalvelu yhdessä Lehto Groupin kanssa voitti Hämeenlinnan linja-autoaseman korttelin kaksivaiheisen suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun. Kilpailutyöehdotuksen nimimerkkinä oli ”Lohkot”.

Ehdotuksessa alueelle esitetään rakennettavaksi asuin- ja liiketiloja sekä hotelli. Vanha linja-autoasema säilytetään, mutta siihen sijoitetaan mahdollisesti kauppahalli. Ehdotus sisältää myös ns. atriumin koko alueen yhteiseksi kokoontumispaikaksi. Atrium avautuu uuden rakennettavan hotellin yhteisiin tiloihin sekä vanhan linja-autoaseman tiloihin.

Kilpailutyön aikana Lohkot-ehdotuksen arkkitehtuurille suunniteltiin nykyaikainen, kaupunkikuvaa vahvistava ilme ja kokonaisuus, missä huomioitiin vanha linja-autoasema, aukean toimivuus ja viihtyisyys, jalankulkijan taso ja vahvana osana myös ympäristötaiteen merkitys paikan hengelle.

Kilpailu toteutettiin kaksivaiheisena. Ennen toista vaihetta järjestettiin suosituksi osoittautunut asukasraati, joka antoi kilpailun finaaliin valituille kolmelle työryhmälle hyvää viestiä kehittää ehdotuksia vielä paremmiksi. Kilpailumuoto oli ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Yhteistyö Arkkitehtipalvelun pitkäaikaisen asikaskumppanin Lehdon kanssa oli positiivista ja inspiroivaa.

Alueen suunnittelu jatkuu seuraavaksi kaavoitusprosessilla.